vegansk hundmat

Vegansk hundmat med pure green - kärlek till djur i varje måltid

NYHET: Vegansk hundmat - stödjer en mer hållbar framtid och alla levande varelsers välbefinnande genom varje måltid din hund äter

Vi vet att din hunds välbefinnande och fokus på miljö och hållbarhet är viktigt för dig och andra hundägare. Det är därför vi utvecklade ”pure green” – ett växtbaserat hundfoder som inte bara tar kärleksfullt hand om din bästa väns hälsa, utan också bidrar till att skydda vår planet. Detta foder minskar koldioxidavtrycket med 60% jämfört med traditionellt foder med kött och visar att vi bryr oss om det bästa för din hund och miljön.

”pure green” stödjer din hunds välbefinnande i varje tugga. Från valet av ingredienser till förpackningar, så såg vi till att varje komponent kännetecknas av kärlek till djur och hållbarhet.

Om du är orolig för om din hund kommer att gilla det nya fodret eller om det innehåller alla viktiga näringsämnen – oroa dig inte! Vår veganska hundmat är inte bara välsmakande, utan också rik på näringsämnen, så att din hund kan förbli frisk och kan njuta av varje måltid. Med ”pure green” är vi ett exempel för en värld där varje måltid din hund äter främjar djurens välbefinnande för alla levande varelser.

vår veganska hundmat är komplett balanserad med allt din hund behöver

Komplett &
balanserad

glutenfritt hundfoder vegansk hundmat

Glutenfritt
recept

den veganska märkningen innebär att det är 100% veganskt innehåll

100% veganskt
recept

vår veganska hundmat är särkilt lämplig för känsliga hundar

Lämplig för närings-
intoleranta hundar

60% mindre kliamtpåverkan än hundmat med köttinnehåll

60% mindre CO₂-
tassavtryck

I djungeln av växtbaserat hundfoder sticker mera pure green ut eftersom många produkter på marknaden är beroende av konventionella protein- och kolhydratskällor som potatis och ärtor. Dessa är dock inte alltid lämpliga för näringsintoleranta hundar. Här sätter mera pure green nya standarder med recept baserat på havre, durra och favabönor.

vegansk hundmat mera pure green vegan

100% veganskt recept:

pure green från mera kännetecknas av sina exklusivt växtbaserade ingredienser från övervägande regionala leverantörer som säkerställer en helt vegansk hundmat. 

Komplett och balanserad:

En komplett sammansättning som förser din hund med alla de näringsämnen din hund behöver för att behålla sundhet och friskhet.

Optimal matsmältning:

Tack vare prebiotiskt inulin stödjer vår mat en hälsosam tarmflora och effektivt näringsupptag.

Glutenfritt recept:

Vår specialutvecklade formula är idealisk för foderkänsliga hundar – fri från de vanliga misstänka ingredienserna som gluten och konventionella protein- och kolhydratkällor – och främjar därför allmänt välbefinnande.

Högkvalitativa ingredienser för din hunds hälsa

Kärlek till djur och naturligt kraftpaket i varje matskål

Vår hundmat använder nogrannt utvald blandning av växtbaserade ingredienser som inte bara främjar din hunds hälsa och välbefinnande, utan också fokuserar på djurens etik och hållbarhet. Varje ingrediens är noggrant utvald för att säkerställa en balanserad kost som är rik på essentiella näringsämnen, vitaminer och mineraler.

Upptäck variationen och kvaliteten på våra ingredienser som kombineras för att förse din hund med allt den behöver och vad som krävs för ett aktivt och lyckligt liv.

havre vegansk hundmat mera pure green vegan

Havre

Det allsidiga havret innehåller viktiga fibrer och är ett högkvalitativt protein med värdefulla mineraler och vitaminer.

durra hirs vegansk hundmat mera pure green vegan

Durra hirs

Durra hirs är ett utmärkt glutenfritt spannmål som är källa till vegetabiliskt protein och även tillgodoser viktiga mineraler.

solrosprotein vegansk hundmat mera pure green vegan

Solrosprotein

Solrosproteinet fungerar som en värdefull proteinkälla.

favabönor vegansk hundmat mera pure green vegan

Favabönor

Favabönor innehåller många viktiga mineraler och vitaminer och ger samtidigt mycket värdefullt vegetabiliskt protein – vår mat imponerar med en proteinhalt på 22%.

gurkörtsolja vegansk hundmat mera pure green vegan

Gurkörtsolja

Gurkörtolja är känd för sina antiinflammatoriska och kramplösande effekter.

pumpa vegansk hundmat mera pure green vegan

Pumpa

Pumpa främjar matsmältningen och stärker immunförsvaret genom sina fibrer och naturliga näringsämnen, vilket resulterar i optimal hälsa och en glänsande päls.

vinbär vegansk hundmat mera pure green vegan

Vinbär

Vinbär bidrar med antioxidanter för ett starkt immunförsvar och naturliga näringsämnen för din hunds hälsa och vitalitet.

rödbeta vegansk hundmat mera pure green vegan

Rödbeta

Rödbetor främjar matsmältningen och stärker immunförsvaret genom sina fibrer och antioxidanter, vilket resulterar i förbättrad hälsa och vitalitet.

Rekommenderas av våra veterinärer och näringsexperter

”pure green” är mer än bara hundmat: det är ett hälsoinitiativ för din bästa vän. De noggrant utvalda, helt växtbaserade ingredienserna är speciellt skräddarsydda för att främja din hunds vitalitet och välbefinnande, samtidigt som det tar hänsyn till foderintoleranta hundars behov.

Dr. Leonie Gotthardt, veterinär på mera

Pure Green: Hållbar förpackning med Kim och Fox

Vårt engagemang för miljön återspeglas inte bara i innehållet i vår mat, utan även i pure greens förpackningar. Dessa miljövänliga material hjäpler till att minska vårt ekologiska fotavtryck och aktivt skydda vår planet. På förpackningen symboliseras detta engagemang av den fantastiska Kim och hennes räddningshund Fox, som representerar alla som vill det bästa för sina hundar.

Kims val av pure green speglar hennes önskan om en hållbar diet som inte bara främjar hennes hunds hälsa, utan också är i linje med våra miljövärderingar. Kim och Fox är idealiska ambassadörer för pure green, eftersom deras kärlek till djur går hand i hand med deras oro för vår planet.

pure green – vegan

Vegansk hundmat – lämplig för foderintoleranta hundar

FAQs

Har du fortfarande många frågor? Då har vi svaren för dig här!

Näringsämnen och hälsa

Kommer min hund att få alla de näringsämnen den behöver med pure green?

Med pure green får din hund en balanserad kost med alla livsviktiga näringsämnen, utvecklad av näringsexperter och veterinärer. Detta recept är gjort av noggrant utvalda växtbaserade ingredienser som havre, durra, solrosprotein och favabönor som erbjuder högkvalitativa proteiner, fettsyror samt vitaminer och mineraler. Gurkörtsolja bidrar till hud- och pälshälsa med sin gamma-linolensyra, medan en blandning av grönsaker och prebiotiskt inulin främjar matsmältningen. Pure green syftar till att erbjuda ett helt balanserat och kompromisslöst foder utan animaliska produkter så att din hund kan leva ett hälsosamt och lyckligt liv.

Pure green innehåller noggrant utvalda växtbaserade ingredienser som ger din hund den optimala mängden protein på 22%.

Ja, det är absolut möjligt för hundar att gå över till en rent växtbaserad kost, förutsatt att fodret är noggrant formulerat för att ge alla nödvändiga näringsämnen. Hundar är naturligt allätare och kan äta ett brett utbud av olika råvaror, inklusive växtbaserade livsmedel. Nyckelkomponenten till en hälsosam vegansk kost är att det är ett komplett och balanserat helfoder.

Pure green har utvecklats med kunskapen om att en vegansk kost kan tillgodose hundars specifika näringsbehov. Våra experter har skapat ett recept som ger en optimal näringsprofil, inklusive essentiella aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler som normalt kommer från animaliska produkter. Genom att noggrant välja ut och kombinera ingredienser som havre, hirs, solrosprotein och favabönor säkerställer pure green att din hund får en balanserad och näringsrik måltid.

Som med alla foderbyten är det viktigt att gradvis gå över till en vegansk kost.

Med ingredienser som prebiotiskt inulin och naturliga fiberkällor främjar pure green en hälsosam tarmflora och matsmältning.

Ja vår pure green är komplett balanserat och har 1000 mg/kg tillsatt taurin.

Tolerans och acceptans

Hur testades kompatibiliteten för pure green?

Pure green har genomgått omfattande utfodringstester för att säkerställa dess tolerans och acceptans, med positiva resultat för olika raser.

Många hundägare undrar om deras hund kommer att acceptera ett foder utan animaliskt protein. Vi har utvecklat mera pure green vegan med största omsorg för att inte bara tillgodose näringsbehov, utan också för att tillfredsställa hundar smakmässigt. Genom att välja ut smakrika växtbaserade ingredienser och genomföra acceptanstester har vi skapat ett foder som är väldigt populärt bland hundarna. Feedbacken från hundägare bekräftar: Många hundar älskar pure green och ser med glädje fram emot sina måltider.

Om du planerar ett byte rekommenderar vi att blanda i den nya maten gradvis. Detta kommer att hjälpa din hund att försiktigt vänja sig vid sin nya mat.

Miljöskydd och djurskydd

Bidrar övergången till pure green till djurens välfärd?

Genom att välja pure green Vegan gör du ett starkt uttalande om djurens välfärd och hållbarhet. Hos mera inkluderar vårt engagemang inte bara att tillhandahålla näringsalternativ av hög kvalitet för hundar av alla typer och storlekar, utan återspeglar också ett djupt engagemang för skydd och vård av alla djur. Genom att välja pure green, en växtbaserad produkt, stödjer du en livsstil som är fri från animaliska produkter, det vill säga lantbruksdjur.

Valet av pure green, tillsammans med våra köttbaserade alternativ, återspeglar vårt engagemang för att erbjuda ett balanserat sortiment som möter våra kunders olika preferenser och övertygelser. Detta gör att alla kan bidra till djurens välbefinnande på ett sätt som passar individuella värderingar och hundens behov.

Till skillnad från andra hundmatsförpackningar är pure greens förpackningar inte gjorda av kompositmaterial och kan därför helt återvinnas. Genom denna praxis strävar vi efter att minska plastförbrukningen och bidra till att minska avfallet. Vårt mål är att ha en positiv inverkan på miljön genom medvetna beslut i produktion och leveranskedja samtidigt som vi levererar en högkvalitativ produkt som möter din hunds behov.

Inte bara förpackningen, utan även det veganska receptet är designat för att vara miljövänligt. Jämfört med torrfoder som innehåller kött sparas 60 % av CO₂-utsläppen.

Specifika problem och anpassning

Passar pure green även min foderkänsliga hund?

Pure green är idealisk för hundar med foderkänslighet, den är fri från gluten och vanliga allergener, som mjölk eller olika typer av kött/proteiner, som ofta är orsaken till intoleranser. Med tanke på det ökande antalet hundar med allergier, särskilt mot vissa animaliska proteiner, förlitar vi oss medvetet på högkvalitativa, övervägande regionala veganska ingredienser. Vårt recept med havre, durra och favabönor erbjuder exceptionella källor till protein och kolhydrater och är därför mycket låg i allergener. Detta främjar inte bara hållbarhet, utan garanterar också en god smältbarhet och stödjer tarmfloran genom prebiotiska fibrer. Om du är orolig för specifika allergier, rekommenderar vi att du söker veterinärråd innan du byter för att säkerställa att pure green passar bäst för din hunds behov. Du kan också kontakta oss för en gratis rådgivning på 0171-412 175.

En gradvis förändring gör att din hund kan vänja sig vid den nya smaken. Många hundar accepterar och tycker om övergången till pure green.

Ja absolut, pure green kan enkelt integreras i en blandad eller flexitarisk kost. Vi rekommenderar att du ändrar eller kombinerar nya typer av foder gradvis för att skydda din hunds matsmältningssystem och säkerställa optimal acceptans.

Vad söker du?