Djurskydd och djurvälfärd är viktigt för mera Petfood, återblick 2023

Om det är något mera är duktiga på, så är det att bakom kulisserna arbeta med mängder av olika projekt som ska gynna en förbättring av social välfärd, djurskydd och miljö på en mängd olika sätt! Majoriteten med anor från tidigt 90-tal men också modernare projekt som en del av ZNU-certifieringen för hållbart företagande som mera Petfood var första djurfodertillverkare att uppnå kraven för. Vad som saknats alla dessa år, är att synliggöra alla dessa fina insatser de gör med hjärta och själ. Nu ska vi ändra på det!

Året 2023 - motsvarande över 1 miljon svenska kronor donerade till välgörande ändamål

Efter en noggrann genomgång av mera Petfoods engagerade ”mera gör skillnad”-team i Kevelaer, särskilt genom Anna och Uwe, finns nu en sammanställd rapport om välgörenhetsarbetet och åtgärderna för djurskyddet under 2023.

Resultatet? Mera donerade förra året

  • över 90 000 euro till välgörande ändamål (motsvarar över 1 miljon svenska kronor)
  • distribuerade över 35 000 kg mat till behövande djur
    vilket motsvarar ungefär 27 fullastade mera-sprinters som sändes iväg för att nå djurhem, föreningar och andra stödda institutioner

 

Mera har aktivt deltagit i, eller organiserat, 17 evenemang vars intäkter gick till djurskydd eller uppmärksammade det. Mera har samarbetat med över 30 trogna, långvariga partners samt några nya fantastiska partners. Allt detta skedde hand i hand med alla underbara kunder och vår community som aktivt stöttat.

Höjdpunkten förra året var lanseringen av vår nya mera CARE-produktserie, som fokuserar speciellt på djurskydd genom att en del av vinsten doneras av mera Petfood till djurskyddsorganisationen LOOK.

Genom initiativ som deltagande i RTL Spendenmarathon, stöd till Vita Assistenzhunde och olika lokala djurskyddsprojekt kunde mera riktat hjälpa där nöden är som störst. Med aktiviteter som #meratutgutes-turnén och stöd till Tiertafeln samt Helden für Tiere har vi tillsammans visat att verkligt engagemang och solidaritet faktiskt kan göra skillnad.

Varje bidrag, stort eller litet, har satt igång en imponerande kedja av solidaritet som kommer att eka långt efter 2023.

Med denna positiva energi och en fast tro på det goda fortsätter vi motiverade och fulla av handlingskraft även under 2024, för att fortsätta hjälpa där vårt stöd behövs som mest.

mera gör skillnad djurskydd mera petfood

Vill du också bidra till djurskydd och djurvälfärd samtidigt som din hund äter riktigt bra hundmat?

Då ska du kika in på vår nya produktserien mera CARE. Genom mera CARE kan du inte bara ge din hund de allra läckraste ingredienserna, utan även bidra till att 50% av vinsten* doneras till djurskyddsprojekten genom #meratutgutes (mera gör skillnad). För varje köp av mera CARE gör du skillnad inte bara för din hund, utan också för andra utsatta djur i behov av extra stöd.

Här kommer några populära produkter ur vår nya mera CARE hundfoder med hög kötthalt och ledfrämjande ingredienser.

*vinst efter avdragna kostnader.

Vad söker du?