Miljö & hållbarhet

Om Mera // Miljö & hållbarhet

MERA Petfood producerar CO2-neutralt

På MERA’s produktionsplats i Kevelaer i Tyskland förbrukar anläggningarna för hund- och kattmat samt bakverk betydande mängder gas och el. Den viktiga diskussionen om hållbarhet visar att alla måste hantera vår miljö ansvarsfullt.

Med många olika omtänksamma åtgärder och en stark medvetenhet om ansvaret för vår miljö söker MERA alltid efter alternativa lösningar. 

"Hållbarhet är inte en trend - det är en del av vårt DNA"

Under många år har MERA åtagit sig en grundläggande kvalitetsstandard med sin hållbarhetsinriktade filosofi. Alla MERA’s produkter vittnar också om den personliga inställningen till natur och medmänniskor. Redan för 15 år sedan landsattes olika hållbarhetsprojekt och sedan 2010 har all produktion skett med uteslutande förnyelsebara energikällor. MERA installerade år 2012 en avancerad miljövänlig biobädd utanför produktionen som på ett naturligt sätt filtrerar deras utsläpp. Överskottsvärmen från bädden återanvänds för att värma upp frakthall och lagerhotell. Genom ZNU-certifieringen kunde MERA möjliggöra ett av de stora målen – att få produktionen klimatneutral! Detta skedde under det prövande pandemiåret 2020.

ZNU-certifiering för hållbart företagande
MERA har länge sökt en transparant certifiering för att driva ett hållbart företagande. När MERA kom i kontakt med ZNU sattes ett team snabbt ihop. År 2019 blev MERA första djurfodertillverkare med ZNU-certifiering för hållbart företagande
Läs mer här
Sociala engagemang
Sedan 1995 har Bernd Vos engagerat sig i barn och ungdomars framtid i byn Benin i Väst Afrika. Varje år donerar MERA pengar till organisationen Pro Dogbo som ger barn och ungdomar möjlighet till utbildning och sjukvård.
CO2-neutral produktion sedan 2020
Genom ZNU-certifieringen möjliggjordes nästa stora steg - att göra fabriken klimatneutralt producerande. Trots corona-pendemin uppfylldes målet redan 2020.
Föregående bild
Nästa bild

Hållbarhet är MERA's DNA som ett familjeföretag

MERA-varumärket – The Petfood Family representerar därför ett långsiktigt engagemang. MERA har satsat på en hållbarhetsorienterad filosofi av högsta kvalitet i många år. Därmed är MERA stolta att få presentera att de är det första företaget i branschen som erhållit ZNU hållbarhetscertifiering för hållbart företagande år 2019.

ZNU certifieringen har en årlig revision som tvingar företaget att fortsätta reflektera och agera bättre och mera för varje år – på ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv. MERA uppnådde målen även 2020.

I kunskapsbanken kan ni läsa resan till certifieringen ”Vi agerar när andra fortfarande snackar”.

Ekologisk och högkvalitativ djurnäring

Varje dag på MERA arbetas det hårt på ärliga, innovativa och näringsrika koncept som är skräddarsydda för behoven hos våra trofasta fyrbenta vänner. Målet är att producera ekologisk och högkvalitativ näring för en välbefinnande utfodring av hundar och katter, vilket möjliggör ett långt och hälsosamt djurliv.

MERA arbetar ständigt mot nya och förbättrade produkter – de senaste produktlanseringarna har varit insektprotein-baserade foder för både hund och katt. Insektproteinet Hermetia illucens som för närvarande används i flera produkter kommer endast 13 mil från fabriken. 

Visste du att 1 ton insekter föds upp på 6 dagar på endast 20 kvm? Här har vi en proteinråvara som har ett lågt miljöavtryck mot andra råvaror. Det är även en låg risk för intolerans då denna råvara ännu är ny och okänd för djurens immunförsvar.

"Ingen kan göra allt - men alla kan göra något" - Fredrik Steen

Hundcoachen MERA Petfood Fredrik Steen Hundfoder hundmat Lilla Nymo

Hundcoachen Fredrik Steen var först i Sverige med att testa vår nya pure sensitive Insect protein till Lilla Nymo och Pacco, ett komplett helfoder för vuxna hundar med ett begränsat antal ingredienser baserat på just Hermetia illucens (svart soldatfluga). Han vill göra vad han kan för miljön, och att utfodra med just insekter är både nytt och spännande!

”Jag tycker det är jävligt ballt att ett foderföretag bryr sig så mycket om miljön och klimatet som @merapetfood.se gör. Fabriken är helt CO2-neutral och mina hundar äter deras Insect foder. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite” 
@hundcoachen instagram 2021-02-05

Vill du veta mer om varför Fredrik valt att utfodra med MERA? Kika in på www.fredriksteen.se där ni även hittar många intressanta live-föreläsningar i olika ämnen där du själv kan vara med och ställa frågor och få svar om hundägande.

Vad söker du?